sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Jippii,meille tuli kasvihuone !

Yläpiha on meillä niin rutikuiva ja kaikinpuolin tyhjä, että ajateltiin aloittaa pihan parantelu ja täyttäminen kasvihuoneella.
Perheenpää suunnitteli 15 neliöisen kasvihuoneen ja pääsimme aloittamaan kokeilun.Puut löydettiin runkoon omasta takaa,joten kierrätettiin puut ja maalattiin ulkonäön vuoksi. Laatat lattiaan löysimme myös omasta pihasta ja siirsimme ne kasvihuoneen pohjaksi.

Teimme kasvihuoneen yläpihalle, joka on tienpuolella ja hyvin näkyvillä. Siksi oli jotenkin luontevaa tehdä siitä sen näköinen,ettei heti tarvitse kenenkään pahoittaa mieltään. Toisinaan kun naapuritkin saattavat olla toistensa kimpussa jopa tälläisissä asioissa. Onneksemme meillä on mukavat naapurit, emmekä kitise puolin eikä toisin.


Tuuletusikkunoita teimme kaksi,jotka kuitenkin vielä helteellä osoittautuivat vähäisiksi. Ensi vuonna rakentelemme ikkunoita lisää, kun tiedämme paremmin tarvitseeko mitään muuta muuttaa. Hyväksi havaittu tuuletusikkunoiden automaattiset avaajat, toimivat hienosti lämpötilan tullessa 25 asteeseen.
Ensimmäinen kesä kun saattaa meille ainakin tuoda joitakin haasteita. Eihän sitäkään välttämättä vielä tiedä onko edes paikka kasvihuoneelle oikea.



Vielä on keskeneräistä, mutta jätimme kasvihuoneen toiseen laitaan ns. huoltonurkkauksen. Tavarat ja kipot ja kannut vielä etsivät paikkoja mutta löytynevät vielä oikeille kohdilleen.
Tihkuvesijärjestelmää teemme myös kokeiluun. Tosin hieman jännittää, kuinka kastelu onnistuu ja miten eri kasvit siihen reagoivat.


Erilaisia yrttejä,kurkkuja ja tomaatteja unohtamatta salaatteja ja paprikoita. Täytynee tunnustaa, että on hauskaa askaretta joka päivälle. Kuinka paljon kurkutkin kasvaa yhdessä päivässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti